ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ christakisbooks

1. Γενικοί Όροι Χρήσης

Η ιστοσελίδα  christakisbooks.gr  ανήκει και διευθύνεται από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Ε.» (ΑΦΜ: 099554279, ΔΟΥ : ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ), που εδρεύει στην Αθήνα (Ιπποκράτους 10-12) και εκπροσωπείται νόμιμα. Η ιστοσελίδα αυτή είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων της εταιρείας μας μέσω του διαδικτύου.
Η χρήση της ιστοσελίδας christakisbooks.gr  και οι προσφερόμενες από την εταιρεία μας υπηρεσίες διέπονται από τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συναλλαγών (ΓΟΣ).
Οι χρήστες παρακαλούνται να διαβάζουν προσεκτικά τους ΓΟΣ διότι προσδιορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους που έχουν σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στην αναζήτηση και αγορά των προϊόντων από το κατάστημά της εταιρείας. Η ιστοσελίδα christakisbooks.gr  παρέχεται για προσωπική χρήση των επισκεπτών και χρηστών της, βάσει αυτών των όρων και κανόνων λειτουργίας.

Η Πρόσβαση και χρήση της ιστοσελίδας christakisbooks.gr προϋποθέτει ότι ο χρήστης έχει ενημερωθεί και κατανοήσει τους όρους λειτουργίας και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη και πλήρη αποδοχή των αναφερομένων όρων και προϋποθέσεων και την δέσμευσή τους από αυτόν, ανεπιφύλακτα, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν ο χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς, παρακαλείτε να μην κάνει χρήση της ιστοσελίδας.
Η χρήση της ιστοσελίδας επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18.
Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση της ιστοσελίδας με σκοπούς παραπλανητικούς, κερδοσκοπικούς ή με σκοπούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία στην παροχή των υπηρεσιών της εταιρείας μας.

Η οποιαδήποτε μη νόμιμη κίνηση στη χρήση της ιστοσελίδας θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του χρήστη από την πρόσβαση στις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

2. Τιμή των Πωλούμενων Προϊόντων

Η τιμή κάθε προϊόντος θα είναι αυτή που ορίζεται ανά πάσα στιγμή στην ιστοσελίδα μας, εκτός από τις περιπτώσεις προφανούς σφάλματος. Η εταιρεία φροντίζει πάντοτε να διασφαλίζει ότι όλες οι τιμές στην ιστοσελίδα είναι ακριβείς, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν σφάλματα. Η εταιρεία δεν υποχρεούται να προμηθεύσει στον πελάτη κανένα προϊόν στη λανθασμένη χαμηλότερη τιμή, στην περίπτωση που το σφάλμα στην τιμή είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο και μπορεί ευλόγως να αναγνωριστεί από τον χρήστη ως λανθασμένη τιμή.
Οι τιμές στην ιστοσελίδα μας περιλαμβάνουν τον εκάστοτε ισχύοντα Φ.Π.Α. Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τις παραγγελίες για τις οποίες έχει ήδη αποσταλεί Επιβεβαίωση Παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση αν και η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακριβή αναγραφή των στοιχειών, χαρακτηριστικών και των τιμών των προϊόντων που παραθέτουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης τυπογραφικών ή τεχνικών λαθών σε τιμές και χαρ/κά προϊόντων.

3. Τιμολογιακή Πολιτική

Όλες οι τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας είναι πραγματικές και τελικές και ισχύουν για τη δεδομένη στιγμή της αναζήτησης.
Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τις τιμές των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση.

4. Κατάρτιση Σύμβασης

Οι πληροφορίες που περιέχονται στους παρόντες Όρους και οι λεπτομέρειες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα δεν συνιστούν πρόταση πώλησης αλλά πρόσκληση για ενημέρωση. Δεν θα θεωρείται ότι έχει καταρτισθεί καμία σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του χρήστη αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα, παρά μόνον όταν η παραγγελία του γίνει ρητώς αποδεκτή από εμάς. Για να κάνει ο χρήστης μια παραγγελία θα του ζητηθεί να ακολουθήσει τη διαδικασία της αγοράς και να πατήσει το κουμπί "Έγκριση Πληρωμής". Κατόπιν θα λάβει ένα e-mail από εμάς το οποίο θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της παραγγελίας του (“Επιβεβαίωση Παραγγελίας”).

5. Διαθεσιμότητα Προϊόντων

Όλες οι παραγγελίες των προϊόντων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα τους. Υπό αυτό το πρίσμα, σε περίπτωση δυσχερειών εφοδιασμού ή εξάντλησης των προϊόντων σε απόθεμα, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα είτε να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση και να επιστρέψει στο χρήστη το τίμημα της πώλησης στο ακέραιο είτε να ενημερώσει το χρήστη σχετικά με παρόμοια προϊόντα, τα οποία μπορεί ο χρήστης να παραγγείλει. Εάν δεν επιθυμεί να παραγγείλει τέτοιου είδους παρόμοια προϊόντα, θα του επιστρέψουμε το ποσό που ενδεχομένως έχει πληρώσει στο ακέραιο.

6.Τρόπος, Χρόνος και Κόστος Αποστολής

Τα προϊόντα, με επιφύλαξη της παραγράφου 4 για τη διαθεσιμότητα, αποστέλλονται στον τόπο που ο χρήστης μας έχει υποδείξει με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier).
Οι παραγγελίες εκτελούνται το αργότερο εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη λήψη τους, εκτός εάν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Γίνονται αποδεκτές παραγγελίες και πραγματοποιούνται αποστολές μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Οι παραγγελίες εκτελούνται μέσα σε εργάσιμο οκτάωρο (9:00πμ - 17:00μμ) εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Οι ώρες των δρομολογίων της κάθε αποστολής δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

To christakisbooks.gr παρέχεται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά την διαδικασία της συναλλαγής σας μέσα από την συνεργασία μας με τις Τράπεζες: ETE, ALPHA BANK και EUROBANK.

7. Τρόποι Πληρωμής

Από την στιγμή που ο χρήστης έχει επιλέξει όλα τα προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει και αυτά θα έχουν προστεθεί στο καλάθι αγορών του, το επόμενο βήμα είναι να προωθήσει την παραγγελία και προβεί στην πληρωμή. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της διαδικασίας αγοράς, συμπληρώνοντας ή επαληθεύοντας τις πληροφορίες που του ζητούνται σε κάθε βήμα.
Η εταιρεία διαθέτει τους ακόλουθους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής:

- Με πιστωτική κάρτα VISA ή MASTERCARD ή DINERS που έχει εκδοθεί σε οποιαδήποτε τράπεζα.
- Με αντικαταβολή μετρητοίς.
- Τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΛΟΓ/ΜΟΣ: 151/470677-38 | ΙΒΑΝ: GR60 0110 1510 0000 1514 7067 738
ALPHA BANK - ΛΟΓ/ΜΟΣ: 441.00.2002002657 | IBAN: GR38 0140 4410 4410 0200 2002 657
EUROBANK - ΛΟΓ/ΜΟΣ: 0026.0180.96.0200031658 | IBAN GR5002601800000960200031658

8. Επιστροφές Ελαττωματικών Προϊόντων

Στην περίπτωση που το προϊόν που παράγγειλε ο χρήστης παρουσιάζει ελαττώματα ή κακή ποιότητα, κατά τη στιγμή της παράδοσής του, θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με την εταιρεία μέσω της διαδικτυακής μας φόρμας επικοινωνίας, περιγράφοντας λεπτομερώς το προϊόν και το ελάττωμά του, ή τηλεφωνώντας στο 2103639336, όπου θα του δοθούν οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες. Η επιστροφή του προϊόντος μπορεί να γίνει στο κατάστημα μας ή να το παραδώσει ο χρήστης στην εταιρεία ταχυμεταφορών (courier). Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί μαζί με την απόδειξη του. Η εταιρεία θα εξετάσει προσεκτικά το επιστρεφόμενο προϊόν και θα ενημερώσει μέσω e-mail μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα τον χρήστη εάν δικαιούται αντικατάσταση (αν υφίσταται τέτοια περίπτωση).

9. Διάφορα

9.1. Διαφημιστικά μηνύματα: Οι χρήστες της ιστοσελίδας  christakisbooks.gr  έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται τα νέα διαθέσιμα προϊόντα και τις άλλες τυχόν προσφορές, διακανονισμούς πληρωμής κλπ. με την αποστολή διαφημιστικών - ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση ή δια του τηλεφώνου. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δηλώσει στην εταιρεία οποιαδήποτε στιγμή ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει τέτοιες προσφορές και υπηρεσίες.

9.2. Ισχύον Δίκαιο: Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω της ιστοσελίδας christakisbooks.gr διέπονται αποκλειστικά από το Ελληνικό δίκαιο.

9.3. Αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των διαφορών που τυχόν θα προκύψουν μεταξύ των μερών είναι τα δικαστήρια των Αθηνών.

9.4. Η εταιρεία ουδεμία ευθύνη έχει από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος.

9.5. H εταιρεία μας δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, ποιότητα, πληρότητα και εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.christakisbooks.gr, τόσο όσον αφορά τα ακριβή στοιχεία που εκτίθενται όσο και των παρεχομένων, από το ηλεκτρονικό κατάστημα της, υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας και τα οποία δέχεται να διορθώσει εφόσον υποπέσουν στην αντίληψή της.

10. Ευθύνη Χρήστη

Η χρήση του δικτυακού τόπου πρέπει να έχει αποκλειστικά νόμιμους σκοπούς και να γίνεται με νόμιμους τρόπους έτσι ώστε να μην περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση του από τρίτους. Ο χρήστης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το δικτυακό τόπο σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους, και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία σε αυτόν, να επηρεάσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή υπηρεσιών της εταιρείας.
Χρησιμοποιώντας αυτό το δικτυακό τόπο ο χρήστης εγγυάται ότι είναι τουλάχιστον 18 ετών και τηρεί τις νομικές προϋποθέσεις χρήσης αυτού του δικτυακού τόπου. Ο χρήστης υποχρεούται να εποπτεύει και να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση της ιστοσελίδας από ανήλικους στο όνομα ή για λογαριασμό αυτού (του χρήστη). Επίσης, εγγυάται για την ορθότητα και την πληρότητα όλων των πληροφοριών και των στοιχείων, τα οποία αφορούν στο πρόσωπο του χρήστη ή μέλη της οικογένειάς του, τα οποία διαβιβάζονται στο πλαίσιο χρήσης αυτής της ιστοσελίδας.
Η ευθύνη για τα περιεχόμενα των συναλλαγών ανήκει αποκλειστικά στον χρήστη. Η εταιρεία δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που φέρνει ο χρήστης. Ο χρήστης οφείλει να συμπληρώνει με ορθότητα και ακρίβεια τα πεδία συμπλήρωσης των στοιχείων του στις φόρμες επικοινωνίας.

11. Τροποποίηση των Γενικών Όρων Συναλλαγών

Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή και να ανανεώσει τους παραπάνω Όρους Συναλλαγών σχετικά με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον χωρίς να δημιουργείται υποχρέωση ενημέρωσης του χρήστη σχετικά. Στην ιστοσελίδα θα εμφανίζονται οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών όπως ισχύουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι αλλαγές θα τίθενται σε άμεση εφαρμογή μετά από τη σχετική ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Με την περαιτέρω χρήση της ιστοσελίδας μετά την τροποποίηση των ΓΟΣ ο χρήστης αποδέχεται και τη σχετική τροποποίηση.
Η εγκυρότητα των παραπάνω όρων δε μπορεί να περιοριστεί με τυχόν αντίθετους Όρους Συναλλαγών του χρήστη.

12.Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, σημάτων εικόνων, γραφικών φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας και προστατεύεται κατά τις διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η εταιρεία έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του καταστήματος.

13. Ασφάλεια Συναλλαγών - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η περιήγηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν προϋποθέτει την εισαγωγή από τον χρήστη προσωπικών πληροφοριών.
Το ονοματεπώνυμό του χρήστη, η ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (e-mail), διεύθυνση στην οποία επιθυμεί ο χρήστης να του αποσταλούν τα πωλούμενα προϊόντα και ο αριθμός τηλεφώνου (κινητού και σταθερού) όπως επίσης και ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της πιστωτικής κάρτας που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει, είναι απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την συναλλαγή μαζί του.
Τα στοιχεία του χρήστη καταχωρούνται όταν πραγματοποιήσει μία αγορά μέσω της ιστοσελίδας μας. Σε περίπτωση παραγγελίας, τα προσωπικά του στοιχεία αποθηκεύονται από εμάς και διατηρούνται. Σε καμία περίπτωση τα στοιχεία του δε μεταβιβάζονται σε τρίτα πρόσωπα.

Για τη μεταβίβαση δεδομένων μέσω Διαδικτύου ευθύνεται αποκλειστικά ο χρήστης.